Måndag hela veckan...

Måndag idag och har jobbat halva dagen och sen vart det datortid=övertid på jobbet. Vi ska köra ett nytt rapporteringssystem på jobbet Intraphone heter det och jag tog på mig att vara Intraphonist som det så fint heter.. Hmm undrar va jag har gett mig in på. Skulle idag se till så att programmet fungerar och att det stämmer med alla vårdtagare och kontaktpersoner... När jag först satt mig vid dator fick jag hjärnsläpp och minns ingenting från utbildningen men lite pö om pö så kom jag igång. Tur att det finns en support som man kan ringa omän Selma nere i skåne tyckte att jag pratade konstigt.. Tog en stund innan vi förstod varandra =)
Sen var det dags för mina allra ädlaste delar att hamna i rampljuset, cellprov skulle tas. Usch för den där stolen alltså! Tur att det förhoppningsvis är 3 år tills jag ska dit nästa gång. Barnmorskan skulle visst känna efter om jag hade kniiiiiptränat oxå, gick igenom med bravur, jag som knappt tränat!
Tyra åkte på en massa snöloppor i lördags, som tydligen verkade gilla att bita på hennes söta skinn... Oj va de har kliat för henne, men nu ser det bättre ut. Alla hennes sängkläder tvättade, igen!
Å så lilla Bettan ramlade och slog sig ordentligt i munnen igår, stackars liten. Det blödde ganska mycket å framtänderna fick sig en ordentlig törn och är lite i gungning. Fläskläppen var inte att leka med... =( Pratade med tandläkaren idag och hon tyckte att jag skulle ringa försäkringsbolaget utifall att det blir något framöver. Ska fixa det imorgon... Nu tycker jag att det ska vara slut med all sjuka, loppor och fläskläppar...
Vägningen i morse gick toppen, men litar inte riktigt på resultatet eftersom jag har haft magsjuka. Får se hur det ser ut nästa måndag.. Men vågen visade - 1.8, jippi i alla fall =) Så totalt ner 4.2, får se hur länge man orkar dieta, men blev ju lite taggad igen =)
Nä nu ska storhandlingslistan skrivas klar för imorgon ska det tokshoppas mat och så ska jag äntligen frissa till håret.. LÄNGTAR!
Tjing

Bye bye Magsjuka..........

Tyra drattade dit och så även jag... Fy, usch å blä för magsjuka, man blir verkligen risig. Men nu är förhoppningsvis magsjukan slut för denna gång ( om nu inte Pär åker dit oxå). Jag låg hela dagen igår och jag måste nog erkänna att det inte är bra för kroppen. Ajajaj va det värkte i min stackars kropp igår kväll, höfterna var nog av och även så ryggen. Dagen idag har jag tokstädat och toktvättat, men nu e de rent å fint hemma =). Pär och flickorna var ute med skotern medans jag städade och jag gjorde en rensning i deras rum... Undrar hur lång tid det tar innan de inser att det fattas saker. Men de har såååå mycket leksaker som de inte leker med så de plockade jag undan... Får väll plocka fram sen och byta ut lite. Sen kanske, bara kanske ligger det mindre leksaker på deras golv, men de e nog bara önsketänkande från min sida...
Till middag blev det omelett och wookgrönsaker, gott gott.. Försöker ju äta LCHF så det blir ju ganska mycket ägg, men samtidigt så går det ju göra mycket olika saker med ägg... Ska försöka skriva en matsedel för det är snart dax för storhandling. Ska läsa i mina receptböcker så kanske jag får några uppslag... Men som alla andra gånger jag försöker skärpa mig med vikten så lockar godiset mer än vanligt och egentligen så är det ju bara de första godisarna som är goda och  ändå så trycker jag i mig massor, vet inte riktigt hur jag är funtad. Men om man bara kan hålla det till lördagsgodis så... eller inte äta alls...
Blir väll kanske inte en rättvis vägning på måndag för jag åt ju inget på ett dygn... Blir nog mer rättvist nästa måndag.. Eller rättvist, resultatet blir kanske bra men det stämmer ju inte riktigt...
Här hemma så äter flickorna sitt lördagsgodis och ser på filmen Bilar... Ska nog slå mig ner i soffan med en kopp kaffe och mysa=) Här kommer lördagsbilder på mina småsnoriga små änglar =)

   

Tjing å ha en underbar lördagskväll!

Kräkmaraton

Igår kväll fick stackars Bettan magsjuka. Vi hade börjat se filmen och Bettan började gråta. När hon inte slutade gick Pär dit för att se om hon hade tappat alla tuttar och då hade hon kräkts fulla sig själv och fulla sängen, stackarn. Så det blev duschen för hennes del. Så här söt va hon efter duschen, lite frusen....

Sen blev det några fler kräkningar men vi hann till toaletten varje gång. Bettan sa -Vill inte spilla (spy)... Hon kunde inte ens dricka vatten, så vände det och kom upp igen. Lilla damen somnade tillslut 02.30. Sen har hon spytt 2 gånger på förmiddagen. Men hon har bara ätit lite blåbärsoppa och druckit lite cola idag. Hon ville ha välling ikväll och än så länge sover hon, lilla hjärtat. Har varit helt spak idag på eftermiddagen och har mest velat ligga i soffan och mysa. Ganska mysigt ändå för det är ju inte så ofta man får mysa med henne.
Nu väntar jag bara på fortsättningen om någon fler drattar dit =( Förhoppningsvis inte!! Men det verkar gå en jäkla magsjuka nu i byn. Så dagen har gått åt att tvätta och tvätta och tvätta. Men vad ska man göra?!
Blir att se sista Johan Falk filmen ikväll och hoppas att inte det blir kräkmaraton i repris!
Tjing

Johan Falk maraton

Efter att Bettan sovit klädde vi på oss och gick ut.. Tänkte som så att jag tar barnen på boben å så går vi en sväng på sjön i det vackra vädret. Nedanför oss brukar det alltid va uppkört ett skoterspår ut på sjön, men så var icke fallet.. Men jag tänkte att det är ju inte så långt ut p sjön, bara ca 100 m... De va fasiken de längsta 100 metrarna i mitt liv...Gosch så tungt de va att plumsa i snön med båda tjejerna på... Efter halva vägen tänkte jag att detta går inte. Skulle barnen kliva av så hade de ju bara sjunkit. Skulle jag vända va de ju lika jobbigt tillbaka. Med en jävla träningsvärk sen i söndags i benen så kom vi oss tillslut ut på skoterspåret... Gick en sväng å sen gick vi upp vid Mia och fortsatte på vägen med boben. Vi gick förbi Pär på verkstaden å Bettan va mäkta imponerad över att det var bilar i taket =).
Sen hem å flickorna fick mellis. Förberedde middagen som blev ugnstekt lax med romsås, mumma.
Har gått en sväng med Mia, skönt men lite kallt om kinderna.
Nu ska vi fortsätta med Johan Falk filmerna såg film 2 och 3 igår, får se om det blir 2 ikväll oxå.. De e ju så bra så jag lyckas nog hålla mig vaken =)
Tjing

Länge sen sist...

Fick en liten pik av kära svärmor att det inte var skrivet något här på väääääldigt länge.... Har nog tänkt på att jag kanske skulle skriva en rad eller två här men det har liksom inte blivit av... Men nu ska jag göra ett nytt försök.
Orkar inte skriva om allt som har hänt sen sist så jag börjar från idag.
Idag är jag å tjejerna lediga, vet inte riktigt va vi ska hitta på... Blir nog att gå ut en sväng efter Bettan har sovit lunch, solen lyser ju för en gångs skull när jag är ledig och tampen visar på -10 grader, en alldeles underbar dag med andra ord!
Ska passa på att fara på Martinssons när Pär kommer hem på lunch. Lampan i Bettans rum har gått sönder och det är en konstig lampa som jag aldrig har sett förr, så jag hoppas att det finns där... Ska försöka uppdatera ikväll!
Men vi lever och mår i alla fall =)
Tjing så länge

RSS 2.0